6 grunde til at lave videoer og SoMe-annoncer i højformat

Vertikale, højformats videoer ses 90% oftere til ende end horisontale. Smartphone-ejere holder telefonen lodret 94% af tiden. Se hvordan du skaber de bedste vertikale videoannoncer.

De vertikale videoer og annoncer (også kaldet lodrette eller højformat) har længe været på fremmarch.

Det er primært Facebook, Instagram, TikTok og Snapchat m.fl., der har drevet populariteten i vejret.

Men over tid har selv YouTube har commited sig helt til de høje annonceformater, Spotify har høje formater, og LinkedIn-posts kan også rumme de lodrette billeder og videoer. Dertil kommer de nye Adnami high-impact formater, som er højformater på mobilen fx i topscroll- og interscroll-versionerne.

De vertikale videoannoncer og videobannere (fx de høje 9:16 og 4:5 formater) bør kort sagt være en essentiel del af en moderne marketingplan i dag.

De høje formater overses og nedprioriteres

Vi ser det hele tiden:

Store brands som udelukkende får lavet deres deres tv-/kampagnemateriale i en horisontal 16:9 version og forventer, at deres online marketing-afdeling eller bureau kan bruge videomaterialet én-til-én i alle andre marketingkanaler.

Det er en kæmpe fejl, og det hæmmer effekten, opmærksomheden og CTR markant på jeres kampagne.

6 grunde til at bruge vertikale videoannoncer og videobannere

90%

Vertikale videoer ses til ende 90% oftere end de horisontale videoformater, viser undersøgelser og tal fra bl.a. Snapchat.

94%

af tiden holder smartphone-brugerne telefonen lodret. Vertikale videoannoncer passer derfor til målgruppens adfærd.

130%

Et studie fra Wibbitz viste, at de vertikale videoer fik 130% flere views og 4 gange mere engagement på Facebook.

38%

En undersøgelse fra Buffer/Animoto viste, at CPM (pris per 1000 visninger) på de høje videoformater lå mellem 26 og 38 procent lavere end 1×1-formaterne. Det samme gjaldt pris per videovisning, som var op til 68% billigere end 1×1-videoformatet.

100%

Højformat-videoer udnytter op til 100% af skærmstørrelsen på mobil, mens horisontale videoannoncer ofte kun udnytter 25%.

4,6x

flere kliks til website blev skabt med vertikale videoer sammenlignet med 1×1 billeder, viser en undersøgelse fra Wibbitz.

Derudover tester og omfavner flere og flere medier, websites og platforme de vertikale videoer og annonceformater. Så dine muligheder for at udkomme på flere medier/kanaler bliver helt tiden bedre.

 


Guide: Sådan designer du de bedste vertikale videoannoncer og bannere

1) Film på højkant

Vertikale videoer skal helst filmes vertikalt (fx 9:16) fra start. HVIS du filmer horisontalt, så sørg for at handlingen sker centralt i billedet, så du nemmere kan tilpasse til høje formater bagefter.

Det bedste er dog både at skyde nogle korte vertikale og horisontale klip.

2) Hold det kort og præcist

Hold dine annoncer korte. Det giver dig flere muligheder. Mange bannerannoncer på fx nyhedssites skifter selv efter 30 sekunder og flere platforme bruger de korte 6-sekunders videoannoncer (fx YouTube og TV2). Og ikke mindst er brugerne super svære at fange og fastholde i længere tid.

3) Hav ét budskab

Gå direkte på handlingen/budskabet i din annonce. Og fokusér på et enkelt og simpelt budskab.

4) Inkludér en klar CTA

Sørg for at inkludere en klar Call to Action til sidst (Køb her, Få mere info, Download osv.).

Helst som et interaktivt rich media end card, som kommer efter din videoannonce og opfordrer til handling.

5) Inkludér animation, motion graphics m.v.

Bevægelse virker bare. Uanset om det er små animerede knapper eller elementer, skaber det markant mere opmærksomhed og blikfang end statiske elementer.

6) Små filer

Hold din størrelsen på dine videoannoncer under 5 MB.

7) Virker de uden lyd? 

Producér dine digitale assets med tanke på, at omkring 90% ser dem ud lyd.

Er dine annoncer stadig til at afkode og forstå?

Tænk vertikale videoformater ind fra start. De outperformer de andre

Der er ikke one-size-fits-all, når det gælder video-indhold til digital marketing og annoncering.

Men I får en stor fordel, når I allerede under planlægning og optagelse af kampagnefilm, indtænker de høje formater og kanaler. Dvs. husker at lave højformat filmklip samtidig med de horisontale.

I sikrer nemlig en konsistent og effektiv kampagneudrulning på tværs af såvel horisonale som vertikale kanaler og formater.

Flere undersøgelser understreger nemlig, hvor effektive de høje portrætformater er til såvel videoer som til kampagner og annoncer, særligt på SoMe.

Få hjælp til dine vertikale videobannere – og alle andre formater

Adjust tilpasser og beriger jeres kampagner og tv-reklamer til opsigtsvækkende digitale kreativer perfekt designet til alle marketingkanaler, målgrupper og brugerrejser. Animerede, interaktive annoncer og bannere. Med video, motion graphics, og konfiguratorer, der får din målgruppe til at klikke og interagere.

Spar tid og overhold deadlines: I sender blot jeres brand-materiale og ønsker. Vi leverer tilbage få dage senere. Med et skræddersyet abonnement kan I gøre det så tit og i så mange formater I ønsker.

desktop

Download en komplet medieplan med +80 kreative eksempler

Få overblik over marketingkanaler, formater og specs, og se mere end 80 eksempler på imponerende, animerede kreativer, som de største danske brands benytter.

Yes, giv mig den