Bannerformater til Display annoncering

7 effektive bannere til display annoncering – og 4 du skal undgå

Der findes 11 standardstørrelser, når det gælder bannere til Display annoncering. 

Men langt fra alle bannerformater er lige effektive, og kun enkelte bannere egner sig til mobil.

Uanset om du afvikler dem via Google Ads (tidligere GDN), Adform eller Google DV360. 

På denne side får du overblikket over formater og størrelser til display annoncering, hvor du også får svar på:

  1. Hvilke banner-formater og størrelser performer bedst til display annoncering?
  2. Hvilke displaybannere skal man undgå?

Baseret på +5 milliarder årlige impressions

Adjust designer, animerer og koder over 15.000 html5 displaybannere om året. Samlet vises vores annoncer og bannere over 5 mia. gange om året. Baseret på vores konstant opdaterede tal, analyser og heatmaps er de 7 nedenstående bannerformater de klart mest rentable ift.:

  1. Attention cost per hour
  2. Click Through Rate (CTR)
  3. Interaktion/engagement
  4. CPMS = Cost Per Mille Seen
  5. Impressions og reach

“Efter råd fra Adjust har vi sløjfet en række formater i vores display annoncering, som var spild af  tid og penge. Det har boostet vores KPI’er meget i form af attention cost per hour, engagement og Time Spend – og øget værdien af vores medieindkøb”

– Kenneth Steel, Head of Marketing, Kia Motors

desktop

Download en komplet medieplan med +80 kreative eksempler

Få overblik over marketingkanaler, formater og specs, og se mere end 80 eksempler på imponerende, animerede kreativer, som de største danske brands benytter.

Yes, giv mig den

De 7 displaybannere til desktop og mobil, som performer bedst

desktop

Eksempel på animerede html5 displaybannere med video lavet for UNICEF til deres “Faste Støtter”-kampagne. Bannerne udgør 5 ud af de +20 digitale kreativer, Adjust har designet til kampagnen.

1) Monster-banner: 930 x 600 (Desktop / Tablet)

Monsterbanneret (det største af bannerne i midten ovenfor) er et yndet format til display annoncering, da det insisterer på brugerens opmærksomhed og giver plads til god opbygning og kreativ udfoldelse; herunder interaktion og animation med mere blikfang. Et sikkert valg til din display annoncering.

2) Halvsidesannonce: 300 x 600 (Desktop / Tablet / Mobile)

(Banneret i højre side herover)

Endnu et yndet format som også følger med i et scroll og dermed forbliver inscreen og hvor bredden giver mulighed for et godt design. Det placeres ofte i siderne på websitet, hvor det har optimal effekt.

Eyetracking-analyser viser, at det har bedre effekt, når banneret følger med i scrollet, end hvis det fremstår i et interscroll i teksten, som forsvinder.

3) Topbanner: 930 x 180 (Desktop / Tablet)

Topbanneret (det aflange banner lige under monster-banneret i Unicef-eksemplet) kan indgå både øverst på en side, imellem indholdet og i bunden af et website. Det brede, aflange format giver gode muligheder for et godt design af knap, logo og tekst. Kort sagt en favorit til din display annoncering.

4) Bred skyskraber: 160 x 600 (Desktop / Tablet)

(Banneret i venstre side herover)

Et format med både fordele og ulemper. Det følger med, når brugeren scroller ned over siden, og forbliver således inscreen. Men det smalle og høje format kan udfordre mulighederne for det kreative og gode design.

5) Indlejret rektangel: 300 x 250 (Desktop / Tablet / Mobile)

(Det nederste 1×1-banneri eksemplet herover)

Dette format placeres enten integreret i indholdet på et website eller umiddelbart ved siden af.  Dermed opnår man en ideel placering i brugerens synsfelt.

Selvom det er et af de mindre formater, egner det kvadratiske format egner sig godt til bl.a. videoelementer og generelt rummer formatet muligheder for at bygge en god annonce op  – også interaktive.

På nogle sider (som f.eks. tv2.dk) følger annoncen med, når brugeren scroller, hvilket giver et roligere og mere seriøst og velovervejet indtryk, end hvis den samme annonce dukker op igen og igen i et scroll ned ad en side (f.eks. Ekstra Bladet). Dette giver omvendt en vis push-effekt.

desktop

6) Mobilt megabanner: 320 x 320 (Mobile)

Det kvadratiske 320×320-banner til venstre herover er det bedste og mest opmærksomhedsskabende format, når vi taler mobilbannere (ikke at forveksle mobile interscroll/midscroll-formater).

Fremtiden er fortsat mobil. Markedet for mobile displayannoncer og bannere vokser vildt, og vil ifølge eMarketer stige til over 155 milliarder US Dollars i 2023.

Mobilannoncer og bannere er must-haves i din display annoncering og mediemix.

6) Mobilt topbanner: 320 x 160 (Mobil)

Det mobile topbanner kan lægges ind både i toppen af et site, mellem artikler og i bunden af et website.

Et “multi use” bannere, som vi anbefaler at have med i din bannerpakke.

4 mindre gode display bannerannoncer

Når du og dit mediebureau lægger en medieplan og planlægger jeres medieindkøb og display annoncering, skal du selvfølgelig gå efter de bedst performende bannerannoncer.

Og her vil vi i næsten alle tilfælde anbefale dig at gå med ovenstående bannerstørrelser og fravælge nedenstående.

1) Leaderboard: 728 x 90

Leaderboard banneret minder om topbanneret, men er ikke ét, vi ser specielt gode resultater med sammenlignet med ovenstående bannere.

Og endnu vigtigere for jeres brand, så er det sværere at udfolde dit brandmateriale på en fed måde i denne type bannere.

2) Large Mobile Banner: 320 x 100 

Topbanneret (det aflange banner lige under monster-banneret i Unicef-eksemplet) kan indgå både øverst på en side, imellem indholdet og i bunden af et website.

Det brede, aflange format giver gode muligheder for et godt design af knap, logo og tekst og er også en farvorit.

3) Banner til mobilenheder: 320 x 80

(Banneret i venstre side herover)

Et format med både fordele og ulemper. Det følger med, når brugeren scroller ned over siden, og forbliver således inscreen. Men det smalle og høje format kan udfordre mulighederne for det kreative og gode design.

4) Mobile leaderboard: 320 x 50

(Banneret i højre side herover)

Endnu et yndet format som også følger med i et scroll og dermed forbliver inscreen og hvor bredden giver mulighed for et godt design. Det placeres ofte i siderne på websitet, hvor det har optimal effekt.

Eyetracking-analyser viser, at det har bedre effekt, når banneret følger med i scrollet, end hvis det fremstår i et interscroll i teksten, som forsvinder.

“Jeg kan slet ikke forestille mig at bruge penge på en kampagnefilm, flow-tv-reklamer m.v. uden at aktivere kampagnen ligeså professionelt i de digitale kanaler. Når jeg sender en film til Adjust, så VED jeg, at det bliver omsat til fantastiske kreativer. At de nailer den. Det er så nemt og hurtigt i hverdagen. De er nærmest vores kollegaer”

– Kristina Rasmussen, Kampagnechef, UNICEF Danmark

Sådan kommer du i gang

Du kan se Adjust an på flere måder:

  1. Book en demo
  2. Spørg på en test-opgave
  3. Afprøv Adjust 3 måneder - uden binding

info@adjust-digital.com

(+45) 20 200 201

Se hvordan andre brands nailer deres kampagner!

adjust digital | Randersvej 2A | 8600 Silkeborg | Denmark