Google-chef: Kreativ markedsføring betyder mere end medier og målretning

Kreativ Markedsføring og inspirerende annoncer betyder ifølge Google-chef mere end medier og målretning

“We know that 70 per cent of advertising effectiveness comes from the creative and that is a statistic not from Google but from the industry itself.”

Sådan lyder ordene fra Ross Jauncey, Chef for Create with Google, i en artikel til mediet Business World.

At selve annoncens kreative niveau udgør omkring 70 procent af annoncernes effektivitet, er ifølge Jauncey, en kollektiv blind plet i rigtig mange brancher.

Kreativ markedsføring og inspirerende annoncer betyder altså langt mere end det hardcore datadrevne fokus på medier, timing og målgrupper, som udgør de sidste 30 procent og naturligvis stadig er afgørende.

Med kreativ markedsføring menes fx annoncer med animationer, motion graphics elementer, konfiguratorer, HTML5-bannere, videoannoncer osv. i kombination med stærke CTA’er, annoncetekster osv.


Mange formater udfordrer tiden til at skabe kreative annoncer

Jauncey angiver en anden stor udfordring for kreativ storytelling og annoncedesign i dag:

At der findes ufatteligt mange annoncerformater.

Alle medieplatforme vil fortsat have deres egne formater og filtyper.

Det udfordrer virksomhederne på deres tid, deadlines og kreativitet, når der skal produceres mellem 10 og 100 forskellige, kreative annonceformater, annoncetyper og filer. Alt efter hvor mange medier og sprog du annoncerer på.

Google har selv mange annonceformater

Ironisk nok har Google selv 11 standard-formater alene til Google Display Ads i Danmark. Ikke alle er lige effektive – det kan du læse mere om her

Dertil kommer mange kreative annonceformater til YouTube-annoncering + alle de andre medier, som virksomheder annoncerer på i dag.

Der er ikke noget at sige til, at marketingafdelinger i dag er pressede på tid og ofte springer let over det store arbejde med at designe, kode og programmere kreative annoncer.

Eller får et bureau til at producere digitale annoncer og bannere for dem.

desktop

Download en komplet medieplan med +80 kreative eksempler

Få overblik over marketingkanaler, formater og specs, og se mere end 80 eksempler på imponerende, animerede kreativer, som de største danske brands benytter.

Yes, giv mig den

Om Adjust:

Adjust laver opsigtsvækkende digitale kreativer til alle marketingkanaler, målgrupper og brugerrejser. Animerede, interaktive annoncer og bannere. Med video, motion graphics, og konfiguratorer, der får din målgruppe til at handle.

Spar tid og overhold deadlines: I sender blot jeres brand-materiale og ønsker. Vi leverer tilbage få dage senere. Med et skræddersyet abonnement kan I gøre det så tit og i så mange formater I ønsker.

Se, hvordan I kan øge det kreative niveau af jeres ads