95 % af dine kunder er ikke i markedet. Men det kommer de (måske)

80 procent af dine kunder er først i markedet senere_Adjust Digital.jpg

Og for at de bliver til kunder senere hen, skal de have kendskab til dig. Vide, hvad du står for og kan hjælpe med. Se 5 veje til at indtage kundernes mentale parkeringsplads.

Det er meget at tabe ved at insource digital kreativitet og annonceproduktion

Hvordan skaber marketing reel effekt?

Det gør I ved at være synlige, til stede og tilgængelige for jeres målgruppe. Relativt konstant.

Parkér din store brand-bus lige på folks mentale parkeringsplads.

Begrebet kaldes Mental Availability og har en påvist effekt på fremtidig omsætning, kundetilstrømning og cash flow.

Kreativ markedsføring er nøglen til fremtidigt salg

Leslie Wood, som er en pioneer indenfor forskning og analyse af marketing- og annonceperformance med 30 års erfaring, har af flere omgange påpeget, at det betaler sig at investere i kreative marketing- og brandkampagner.

Wood estimerer, at ”powerful creatives can be 10 to 20 times more sales effective than mediocre creative”.

Det store spørgsmål er, hvorfor så mange underinvesterer i det kreative marketingarbejde og middelmådig brandaktivering, når det nu er så profitabelt?

Woods forskning bakkes op af en anden guru indenfor ”marketing effectiveness”, Peter Field.

Field har i gennem mere end 15 år undersøgt effekten af kreativitet i den digitale tidsalder.

Målt i forhold til både markedsandele, bruttoavance og rentabilitet finder Field stærke sammenhænge mellem kreativ marketing/branding og business impact.

5 veje til kreative kampagner og langsigtet effekt

1) Fængende koncepter og stærk storytelling

Mennesker konsumerer historier. Historier vækker følelser, som lagres og huskes. Det er ikke anderledes med dit brand.

Tag fx Sydbank, som i et storstilet projekt vendte alt spotlight væk fra dem selv og i stedet fortalte fængende historier om Danmarks hårdtarbejdende SMV’er.

Det blev til en stærk, kreativ marketingkampagne, som har flyttet markedsandele for Sydbank. Sydbank har selv udviklet konceptet, men ellers findes der mange bureauer til den slags.

2) Kreativ kvalitet i eksekveringen på tværs af kanaler

Med et stærkt koncept har du alle muligheder for at kombinere fx video med animerede html5-bannere, interaktive annoncer, som dine potentielle kunder kan interagere med.

Gode interaktive elementer kunne fx være produktkonfiguratorer, afstemninger eller gamification-elementer (og ja, det kan sagtens laves direkte i et display-banner).

Igen kan Sydbank fremhæves med deres “Sikker Klikker”-kampagne, som skal forebygge økonomisk svindel på nettet.

Kampagnen er udformet som en test-din-viden, og sammen med Adjust har Sydbank på flot kreativ vis kørt testen ud i bannere og annoncer til en rigtig stor målgruppe af potentielle kunder.

3) Brug flere kanaler + lav en tilpasset kreativ strategi for hver kanal

Men selvom du lykkes med at skabe en stærk video- eller brandkampagne, er arbejdet langt fra færdigt.

Det er nemlig hverken effektivt eller opsigtsvækkende bare at smøre din 16:9-brandfilm ud over nogle enkelte SoMe-kanaler.

Nogle af de hurtigst voksende marketingkanaler er fx web-tv displayannoncering, mobil- og in-app bannere, high impact formater/”ejerskaber” på store medier osv.

Hver af disse kanaler har sine egne formater og har derfor brug for individuel tilpasning og sin egen kreative strategi.

4) Supplér dine hero-/sæsonkampagner med Always-on-tankegangen

Når op til 80 procent af dine potentielle kunder slet ikke er i markedet nu og først kommer det på et vilkårligt tidspunkt, er det afgørende at være relativt konstant tilstede ”derude”.

Her er always-on-tankegangen rigtig god som supplement til dine hero-, sæson-og produktkampagner:

Skab inspirerende content og variationer heraf, som kan rulle fast på tværs af kanaler.

Når du hele tiden er top-of-mind, er chancen større for, at du bliver valgt som leverandør eller butik, når dine kunder er i markedet.

5) Skab et fleksibelt og effektivt setup, der giver dig fart

Det er et kæmpe arbejde at lave kreative marketingkampagner 4-10 gange om året.

Hvis du vil lykkes, er det afgørende med et hurtigt og fleksibelt setup.

Forestil dig, at du fx ”blot” skal udvikle den kreative kampagne/brandfilm, men at du herefter fik andre til at tilpasse, animere og kode den til alle tænkelige marketingkanaler og formater, klar til opsætning få dage senere.

Så kan du koncentrere dig om koncepter, strategi og afrapportering – og modtage stående applausser for, hvor meget I når i marketing og hvor ofte chefen ser dit brand på forsiden af Børsen.

Lyder det tiltrækkende, så kender vi nogen, der måske kan hjælpe dig 😊

Skab et fleksibelt og kreativt marketing-setup, der giver dig fart i eksekveringen og større effekt

Adjust tilpasser og beriger jeres kampagner og tv-reklamer til opsigtsvækkende digitale kreativer perfekt designet til alle marketingkanaler, målgrupper og brugerrejser. Animerede, interaktive annoncer og bannere. Med video, motion graphics, og konfiguratorer, der får din målgruppe til at klikke og interagere.

Spar tid og overhold deadlines: I sender blot jeres brand-materiale og ønsker. Vi leverer tilbage få dage senere. Med et skræddersyet abonnement kan I gøre det så tit og i så mange formater I ønsker.

desktop

Download en komplet medieplan med +80 kreative eksempler

Få overblik over marketingkanaler, formater og specs, og se mere end 80 eksempler på imponerende, animerede kreativer, som de største danske brands benytter.

Yes, giv mig den