Digital Outdoor er den 2. hurtigst voksende marketingkanal ifølge Warc

Digital Outdoor i stor vækst som marketingkanal

Antallet af Outdoor-skærme, muligheden for dynamiske DCO-kampagner og samspillet med fx SoMe-annoncer gør digital outdoor til en stærk marketingkanal.

En tur i bussen, taxaen, lufthavnen, fitness-centret, supermarked eller detailhandlen. Eller ture på strøget, rådhuspladser og indfaldsveje til de større byer.

Digitale outdoor-skærme popper op alle vegne og bliver konstant mere digitale og dynamiske.

Antallet af digitale skærme i USA er steget med 43 % på 4 år, og det samme forventes at ske i Danmark og andre vestlige lande de kommende år.

Netop det dynamiske er interessant, fordi du kan folde din kampagne ud på samme måde som gængse digitale marketingkanaler – med realtime data, dynamisk indhold tilpasset vejr, tidspunkt og lokation samt lokal tilpasning og targeting ift. nærmeste butik, by osv.

WARC: Digital Outdoor er næsthurtigst voksende marketingkanal

WARC har vurderet digital outdoor – også kaldet Digital Out of Home – til at være den næsthurtigst voksende marketingkanal i 2021 på globalt plan med et allokeret ad-spend på over 20 %. Selvom væksten skal ses i lyset af et væsentligt fald under Covid-19, sender det et klart signal om, at outdoor er en foretrukken marketingkanal.

Tendensen bakkes op af Marketwatch, som analyserer udviklingen i markeder og marketingkanaler med henblik på at rådgive investorer.

Ifølge deres analyse vil det globale DOOH annoncemarked vokse fra 4.3 milliarder i 2020 til 5,6 milliarder i 2026 med et CAGR (Compound Annualized Growth Rate) på 8,1 % frem mod 2026.

6 stats der viser, hvorfor Outdoor-mediet er så populært

68%

Angiver, at de lægger mærke til de digitale outdoor-skærme, når de færdes udenfor.

38%

søger på produktet, mens de er på farten, efter at have set en outdoor-reklame, viser ”Outdoor Consumer Survey” (OCS).

24%

Engagerer sig i indhold på digitale skærme, viser xxx

30%

opfatter brands og annoncører på digitale outdoor-skærme som innovative

43%

flere digitale outdoor-skærme er der nu i USA ift. for 4 år siden. Samme udvikling sker i Danmark disse år.

2.500

digitale skærme findes i danske busser. Dertil kommer +500 skærme i CPH Lufthavn og + 500 i fitness centre, supermarkeder og retail.

3 mio. buspassagerer hver uge

Det estimeres, at 3 mio. danskere hver uge kører med busser, som har digitale skærme.

Det er folk i alle aldre, men med en overvægt af de digitalt indfødte 12-24 årige, som oftest ”dobbelt-screener”.

Derfor er fx SoMe-annoncer en stærk kombination med outdoor-mediet.

Undersøgelser viser at kombinationen af mobilannoncer og OOH øger ”engagement rates” med 48 %.

Corona har fået os mere udenfor

Undersøgelser viser, at vores opmærksomhed på Digital Outdoor-medier i det offentlige rum er steget med 45 % under pandemien.

Det hænger sammen bl.a. med, at hele 69 % angiver, at de efter/på grund af pandemien sætter mere pris på at være udenfor nu.

Kombineret med de nye tidsstyrede og programmatiske muligheder udgør Digital Out Of Home (DOOH) en super spændende marketingmulighed i fremtidens kanalmix.

Hvem kan lave digital outdoor?

Det kan vi gøre for dig. Nemt og hurtigt.

Hos Adjust tilpasser og beriger vi jeres kampagner og tv-reklamer til opsigtsvækkende digitale kreativer perfekt designet til alle marketingkanaler (inkl. digital outdoor), målgrupper og brugerrejser. Animerede, interaktive annoncer og bannere. Med video, motion graphics, og konfiguratorer, der får din målgruppe til at klikke og interagere.

I sender blot jeres brand-materiale og ønsker. Vi leverer tilbage få dage senere.

desktop

Download en komplet medieplan med +80 kreative eksempler

Få overblik over marketingkanaler, formater og specs, og se mere end 80 eksempler på imponerende, animerede kreativer, som de største danske brands benytter.

Yes, giv mig den