Facebook Canvas – Skab eventyrlige lynoplevelser (+eksempler)

Facebook Canvas Eksempel Adjust Digital

Med Facebook Canvas eller Lynoplevelser kan du give din målgruppe en inspirerende, interaktiv oplevelse med dit brand og dine produkter. Se alt om Facebook Canvas + eksempler her

Hvad er Facebook Canvas/Instant Experiences?

Facebook Lynoplevelser, også kaldet Canvas, Instant Experiences og fuldskærmsannoncer, er et eventyrligt annonceunivers, hvori du med en blanding af video, animationer, stillbilleder, karruselannoncer, tekst og CTA-knapper kan bygge smukke, interaktive og inspirerende brand-, event- og produktoplevelser på mobilen.

Herunder ses et eksempel på Facebook Canvas, som vi har lavet sammen med Djurs Sommerland til deres Magiske Halloween.

Fordele ved Facebook Canvas/Lynoplevelser

Facebook Canvas er et særligt eventyrligt og inddragende annonceformat, fordi brugeren selv går på opdagelse, kan scrolle både til siden, op og ned, se video, vippe for at panorere, bladre i karrusel-annoncer og taggede produktbilleder og meget andet.

En analyse fra Facebook har tidligere vist en gennemsnitlig viewtime på hele 31 sekunder, hvilket understreger formattets evne til at fastholde brugerens opmærksomhed.

For jer som brand rummer det fantastiske muligheder for at inspirere og lade brugeren gå på opdagelse i jeres univers.

Canvas åbnes og afspilles direkte fra News Feedet, når brugeren klikker på annoncen. Bemærk, at formatet kun vises på mobil/smartphones.

Som bruger ledes du ikke væk, men forbliver på Facebook, og universet åbner derfor lynhurtigt. Derfor kaldes Canvas også for lynoplevelser eller på engelsk: Instant Experiences.

4 gode eksempler på Facebook Lynoplevelser/Canvas

Canvas Ad fra Volkswagen (VW)

Instant Experience fra Ocean

Carnival Krydstogter – Canvas

Mercedes-Benz Lynoplevelse

Hvordan laver man et Facebook Canvas?

Du finder Canvas/Lynoplevelser inde i Facebook Business Manager under ”Værktøjer til offentliggørelse”. Lynoplevelse/Canvas ligger som et menupunkt til venstre.

Herefter klikker du ”Opret”, navngiver din annonce og begynder at sammensætte komponenter.

Tænk dit Canvas som en mini-hjemmeside, hvor fx dit logo og et inspirerende heroelement (video eller animation) møder brugeren som det første.

Alt herefter er fri leg 😊

> Se mere om Facebook Canvas på Facebooks website her

> Se også: Google-chef: Kreative annoncer betyder mere end medier og målretning

desktop

Download en komplet medieplan med +80 kreative eksempler

Få overblik over marketingkanaler, formater og specs, og se mere end 80 eksempler på imponerende, animerede kreativer, som de største danske brands benytter.

Yes, giv mig den

Brug for hjælp til kreative Facebook annoncer?

Adjust omdanner jeres kampagner og tv-reklamer til opsigtsvækkende digitale kreativer tilpasset perfekt til alle marketingkanaler, målgrupper og brugerrejser. Animerede, interaktive annoncer og bannere.

Med video, motion graphics, og konfiguratorer får vi din målgruppe til at klikke og interagere med dine Facebook Canvas – og alle andre annonceformater.

Spar tid og overhold deadlines: I sender blot jeres brand-materiale og ønsker. Vi leverer tilbage få dage senere. Med et skræddersyet abonnement kan I gøre det så tit og i så mange formater I ønsker.

Se Adjust's services her