Adjust bruger nu eyetracking på kundekampagner

Neuron Eyetracking, AI og attention heatmaps hos Adjust

50-75% af alle annoncer ses ikke af et levende menneske, viser studier. Adjust gør nu eyetracking-analyser til fast procedure for at synliggøre effekt og kvalificere dialogen med kunderne yderligere.

Neuron Eyetracking, AI og attention heatmaps hos Adjust

Mens digital annoncering hele tiden vokser i kompleksitet, tempo og antal, bliver forbrugernes opmærksomhed sværere at fange og fastholde.

Derfor gør Adjust Digital, som designer og producerer over 12.000 digitale annoncer og bannere om året, nu eyetracking-analyser, attention heatmaps og kunstig intelligens til en fast del af arbejdet for at øge effekten yderligere af kundernes digitale kampagner og annoncer.

”Med eyetracking og AI kan vi i endnu højere forudse, hvor meget opmærksomhed en digital kampagne vil skabe og så forbedre kreativerne ud fra analyserne. Ultimativt handler det om at hjælpe vores kunder med få mere effekt af deres branding og marketing,”

– Klaus Mogensen, Direktør hos Adjust

(Artiklen fortsætter under boksen)

Hvordan kan eyetracking, predictive AI & neuromarketing forbedre dit output?

Sådan bruger du Neurons kunstige intelligens og eyetracking til at forbedre din marketingeffekt

Neurons er en kunstig intelligens (AI), som på baggrund af over 20.000 eyetracking- og EEG-analyser kan forudse, hvor opmærksomheden ligger i dine digitale annoncer.

Se CEO og neuromarketing-ekspert Thomas Zöega Ramsøy forklare Neurons AI her.

Se on-demand

Engagerer eller overloader du folk?

Adjust kan via kunstig intelligens fra Neurons teste, hvor fokus ligger i annoncen, hvor engagerende den er, og hvor tung og svær den er af afkode rent kognitivt. Eller om dit brand/logo bliver set.

Elementer som er helt essentielle for succes.

For Klaus Mogensen handler det nye tiltag om konstant at optimere kampagnens og brandets ydeevne digitalt, fordi det beviseligt er afgørende for både de kort- og langsigtede brand- og salgsmetrikker.

”Hver eneste kreativ er en chance for at engagere et menneske. I din fortælling. I dit brand. Og ultimativt i dit produkt. Uden opmærksomhed udebliver alle de positive effekter, som enhver marketingafdeling håber at skabe.”

– Klaus Mogensen, Direktør hos Adjust

Løfter og uddanner kunder

På det mere udvidede niveau kan bl.a. View Time og følelsesmæssige responser testes.

Vækker kampagnen tillid og begejstring? Eller vrede og kedsomhed? Er kunderne tiltrukket af produktet og brandet – eller det modsatte?

Nogle ting er bygget ind i Neurons AI, som er trænet ud fra mere end 20.000 eyetracking- og EEG-analyser og med 95% præcision kan forudse, hvor opmærksomheden ligger.

Andre tests foregår via segmenterede paneler og brugergrupper, som man også kan stille konkrete, kampagnespecifikke spørgsmål. Derudfra kan man teste sin kendskabsgrad og brand funnel.

”Dybest set handler det om hele tiden at forholde sig kritisk, lære nyt og drøfte med kunder og kollegaer, hvad der bidrager positivt og negativt til kampagner. Når der sker så meget med kanaler og formater hele tiden, er det afgørende, at vi tør udfordre os selv og kunderne”

– Klaus Mogensen, Direktør hos Adjust