Case: UNICEF

UNICEF fordobler antal kampagner per år med Adjust som partner

Responsen og resultaterne er overvældende, og vi får fat i helt nye målgrupper, fortæller UNICEFs kampagnesansvarlige.

UNICEF er dén organisation, som alle verdens lande har sat i spidsen for at sørge for, at børn i over 190 lande overlever og klarer sig i livet.

I Danmark er UNICEF en af de mest markante NGO’er…

1. Fordi over 75.000 dansker støtter UNICEF fast, hvilket hver måned giver ca. 9 mio. kroner til verdens børn.

2. Fordi de går en anden og mere modig vej i deres branding end resten af NGO-Danmark. Endda også end resten af UNICEF. I stedet for kun at fokusere på sult, død og ødelæggelse laver UNICEF Danmark nu større kampagner, som taler til danskernes altruisme og store støttevillighed. Tilsat humor, kreativitet og højt fagligt niveau.

laptop

Har fordoblet antal kampagner årligt
– uden at hæve budgettet

UNICEF og Adjust har arbejdet sammen siden 2020.

I den periode har UNICEF fordoblet antallet af store årlige kampagner og skabt et hurtigere og mere effektivt kampagnesetup. 
Nye stærke partnerskaber indenfor kreativ konceptudvikling, filmproduktion (skabt af Advice) og digitale kreativer til alle kanaler er stablet på benene for at øge det professionelle udtryk for UNICEF som brand og sikre fart, kvalitet og sikker eksekvering i alle kampagner og digitale kanaler.
phone-9-16
phone-9-16
Citat tegn - Sort

Det er afgørende for os som NGO at fremstå professionel i alle kanaler. Jeg kan slet ikke forestille mig at bruge penge på kampagnefilm og tv-reklamer uden at understøtte kampagnen ligeså professionelt i alle digitale kanaler. Det lykkes super godt med sammen med Adjust”

Martin Skytte, Digital Marketing Manager, UNICEF

Digital branding skaber trofaste medlemmer

UNICEF er på en stor rejse henimod en mere positiv NGO-branding.

Det betyder flere opgør med traditionelle metoder, mere fokus på digital rekruttering af nye medlemmer og fokus på at flytte brandkendskab, -genkaldelse og -præference på den lange bane.

desktop-16-9
Citat tegn - Sort

De digitalt rekrutterede medlemmer er dem, vi fastholder bedst. De ligger mærkbart i toppen, fordi de frivilligt har signet op. Derfor skal vi være mere til stede digitalt og fange danskernes opmærksomhed med stærke kampagner og inspirerende annoncer og bannere”

Martin Skytte, Digital Marketing Manager, UNICEF

Nye kampagner har skabt mærkbare resultater

UNICEF og Adjust har samarbejdet på de seneste seks store kampagner, som har skabt overordentlig stor awareness og gode resultater.

1. I vaccine-kampagnen ”Sammen heler vi en såret verden”, som i foråret 2021 skulle få danskerne til at donere Covid-vacciner til fattige lande, fik UNICEF deres ambassadører som Mia Wagner, Mads Steffensen, Mogens Lykketoft, Nicolaj Kopernikus m.fl. til at stille op og endorse budskabet.

Kampagnen bidrog til den samlede globale UNICEF indsats, hvor der samlet er skaffet mere end 88 millioner vaccinedoser til over 100 lande.

desktop-16-9

2. På blot 11 dage med tv-kampagner og stærk digital annoncering skabte UNICEFs ”Faste Støtter”-kampagne mere trafik til deres vigtigste sign-up-side end i hele 2020. Derudover 4-doblede de tiden, som de besøgende brugte på siden. Fra 47 sekunder til 3 minutter i gennemsnit.

Kampagnen hylder de 75.000 danskere, som føler sig ”kaldet” til fast at støtte alle verdens børn. Kampagnen var samtidig et nybrud med klassisk NGO-kommunikation, som næsten udelukkende fokuserer på katastrofer.

laptop-16-9
Citat tegn - Sort

Adjust gør det super nemt at køre store og mange kampagner. De har en kæmpe faglighed. Alt det fede materiale vi laver, skærer de til, beriger og laver om til lige så fede digitale annoncer. Det fungerer bare. De er nærmest vores kollegaer i hverdagen.”

Martin Skytte, Digital Marketing Manager, UNICEF

UNICEFs 3 bedste råd til kampagne-udrulning:

Her er Martin Skyttes råd til andre, som kører mange store kampagner:

1. Is i maven. Hvis du lancerer nye store brandkampagner, skal du have det lange lys på og så justere henad vejen.

2. Vær bevidst om, hvor dine interne marketing-styrker ligger og hvad, du bør outsource. Adjust er et godt eksempel. De laver langt federe digitale bannere og annoncer, end vi selv kan. Og meget meget hurtigere. Det er super nemt i hverdagen, og jeg ved, at de nailer den.

3. Dit brandunivers skal være professionelt og moderne for at virke og komme bredt ud. Det er ikke længere nok bare at lave en fed kampagnefilm og lægge den på YouTube. Du skal have flere kanaler og medier i spil og sikre konsistens, professionalisme og lækkerhed alle steder.

tablet
Citat tegn - Sort

I skal ikke være i tvivl, hvis I overvejer at bruge Adjust. De er topprofessionelle og dejligt pragmatiske. De skaber en uvurderlig fleksibilitet og fart for os i hverdagen og har altid tid til at hjælpe, hvis der opstår noget akut.”

Martin Skytte, Digital Marketing Manager, UNICEF

Løft din digitale effekt og kreativitet i dag

Billede af: Carlo Palmisano

Vil du se, hvordan vi kan løfte dine kampagners performance og udtryk (og gøre din hverdag nemmere), så tag endelig fat i mig.

CARLO PALMISANO
CLIENT DIRECTOR / PARTNER
 
+45 31 54 55 92

Se flere cases

Lad os vise dig meget mere!