Case: Danske Spil

Dynamiske annoncer giver Danske Spil den helt store gevinst

Dynamiske annoncer skaber øjeblikkelig time-to-market, sikrer puljekommunikation 365 dage om året, fjerner manuelle opgaver og giver store forretningsmæssige fordele for Danske Spil.

Danske Spil er en stor koncern med over 15 brands fordelt på to selskaber:

1. Danske Lotteri Spil A/S:
Bl.a. Lotto, Eurojackpot, Vikinglotto og Quick.

2. Danske Licens Spil A/S:
Bl.a. Oddset, Tips, Casino og Poker.

Digitalt kører Danske Lotteri Spil A/S always-on marketing hele året rundt med forskellige budskaber for deres brands.

Ovenpå dette spor ligger en række store kampagner som fx Quick Juleskrabekalender og Lotto Jul, som i 2021 satte omsætningsrekord.

desktop-16-9
Citat tegn - Sort

Med så mange kampagner hver evig eneste dag året rundt er det alfa og omega for os, at vores annoncering er i topkvalitet og kan automatiseres, så vi udkommer hurtigt og dynamisk og kan differentiere budskaber i annoncerne alt efter puljestørrelse.”

Lærke Egeris Vandborg
Digital Marketing Strateg
Danske Lotteri Spil A/S

Fra én til to Eurojackpot-trækninger om ugen

Eurojackpot-trækningen har altid ligget fredag aften.

Men Danske Lotteri Spil har netop lanceret en ekstra trækning om tirsdagen. Her er display-annonceringen afgørende. 
Det er nemlig først fredag aften efter kl. 19.00 (efter trækningen), at Danske Lotteri Spil A/S kender den forventede puljestørrelse til om tirsdagen. Altså de 63-750 mio. kroner du kan vinde.
phone-9-16

Puljen trækkes automatisk ind i display-annoncerne via et feed sammen med trækningsdagen og en kontekst-tilpasset tekst.

Derfor kan annonceringen gå i luften straks efter den foregående trækning. Uden nogen form for manuel bearbejdning. Den er ”live” på alle tidspunkter, da annoncerne opdaterer sig selv.
Hvis det IKKE var automatiseret, ville Danske Lotteri Spil A/S enten skulle arbejde i weekenden eller vente til mandag med at starte annonceringen, hvilket er sent, når næste trækning allerede er om tirsdagen.

Badehotel, æbleplantage
eller et frieri

De dynamiske display-annoncer for fx Lotto og Eurojackpot opdateres automatisk med dynamisk pulje og kontekstualiseret indhold:

1. Puljen, du kan vinde:
Puljen stiger og falder uge efter uge.

2. Ugedag og dato:
Er det tirsdags- eller fredagstrækningen for Eurojackpot?

3. Budskaber og visuelt indhold:
Lotto er kendt som spillet, der skaber flest millionærer i Danmark – i 2021 hele 144 millionærer. De autentiske vinderhistorier giver folk adgang til drømmen om at kunne dele glæden og derfor helt centralt i markedsføringen.

Alt efter puljestørrelse vises en vinderhistorie, der passer til beløbet. For eksempel:

> Lotto-millionær nr. 3095 vandt 7 millioner i Lotto.

Så gik han på knæ.

laptop-16-9

> Lotto-millionær nr. 3237 vandt 13 millioner i Lotto. Gav sin mand en ny motorcykel

laptop-16-9
Citat tegn - Sort

Adjust er super dygtige designmæssigt, kender til display-mediets præmisser og har store tekniske evner. Kæmpe hjælp. Og vi kan se, at det har en effekt”

Lærke Egeris Vandborg
Digital Marketing Strateg
Danske Lotteri Spil A/S

Spil er følelser:
Emotionel appel er vigtig

Selvom den dynamiske display-annoncering giver afgørende time-to-market, er det kreative niveau i kampagnerne, den røde tråd og konsistente brandidentitet mindst lige så vigtige elementer, fortæller Lærke.

Eurojackpot er IKKE det samme som Lotto. Eller som Quick.

1. Lotto handler fx om del glæden. Lotto er sommerfuglene i maven, den førende igangsætter af danskernes drømme, og altid interessant at være i selskab med.

laptop-16-9

2. For Eurojackpot handler det om at inspirere danskerne til at drømme om, hvad de kan gøre, frem for hvad de kan købe. Og at drømme om “både og”, frem for “enten eller”. Millioner af muligheder.

desktop-16-9

3 hurtige til Danske Spil:

Hvorfor outsource den kreative markedsføring?

Ifølge Lærke Vandborg er der 3 primære grunde til, at Danske Spil har valgt Adjust til at lave deres digitale kreativer på tværs af brands:

1. ”Udover at være dygtige til digitalt design og visuelt udtryk osv., ved Adjust, hvad der teknologisk kan lade sig gøre i hvert format.”

2. ”Selv om vi nogle gange skal løbe hurtigt, får Adjust gjort vores display annoncering spændende, inspirerende og visuelt lækkert.”

3. ”Adjust ved, hvad medierne og formaterne kan, og de er altid opdateret på seneste trends, muligheder og tekniske krav. Og så er de super søde mennesker, som er virkelig rare at arbejde sammen med, og sætter sig grundigt ind i vores brands og CVI’er.”

laptop-16-9

Løft din digitale effekt og kreativitet i dag

Billede af: Jesper Boe
Vil du se, hvordan vi kan løfte dine kampagners performance og udtryk (og gøre din hverdag nemmere), så tag endelig fat i mig.
JESPER BOE
SALES, LEAD STRATEGY
+45 41 44 52 83

Se flere cases

Lad os vise dig meget mere!